voteaza pentru a fi vazut

 
Vila Rares - imprejurimi - obiective turistice - Manastirea Prislop - Localizare Si Cai De Acces

Manastirea Prislop - Localizare Si Cai De Acces

Index articol
Manastirea Prislop
Scurt Istoric
Sfantul Ioan de la Prislop
Parintele Arsenie Boca - scurta biografie
Localizare Si Cai De Acces
Toate paginile

Localizare Si Cai De Acces

Manastirea Prislop este situata la aproximativ 30 de kilometri mai spre sud de orasul Hunedoara si aproximativ 10 kilometri sud de orasul Hateg. Accesul spre manastire este usor, pana la Silvasu de Sus circuland autobuze din Hunedoara, iar din Silvasu de Sus pana la manastire sunt numai 3 kilometri pe drum asfaltat.
Drumul spre manastire ne ofera privelisti minunate, in mare parte pe culmea dealurilor cu orizont larg deschis spre Valea Streiului si spre Tara Padurenilor, iar din Hateg pana la Silvasu avem superba depresiune a Hategului, care se intinde pana la poalele muntilor Retezat.

Ansamblul manastiresc este construit la altitudinea de 580 de metri, intr-o poiana inconjurata de mult spatiu verde, dupa care urmeaza dealurile acoperite cu paduri de stejar, fag, carpen, pin, molid, mesteceni si arbusti.

La rasarit, dupa Valea Perilor, urmeaza dealul si Varful Plesului, la sud, Dealul cu mesteceni, Dealul Fruntii si Valea Melchesului, la apus, Dealul Secuiului, Dosul Silvasului si Valea Teiului, iar in plan mai indepartat, muntii Poiana Ruscai; la nord-vest, dealul Manastirea Batrana; la nord, dealul Bratoiu si Valea lui Bratoiu, iar la nord-est, Varful Jidovenilor. Pe valea piscului Slavut, pe care este asezata manastirea, intalnim pasul - trecatoarea - Prislop, din Valea Cernei spre Tara Hategului.Cazare hoteluri pensiuni pe turistinfo.ro


Cazare vile si pensiuni
Cazare Rausor